Вигода газового гриля в тому, що з ним ви можете використовувати пряме та непряме смаження. Непряме смаження можливе лише тоді, якщо гриль можна закрити кришкою. Ви, напевно, бачили моделі, які не мають кришку, на таких подібний тип смаження неможливий. Бо при непрямому смаженні від поверхні кришки відбивається тепло, тому м’ясо або овочі можна готувати без перевертання. Це дозволяє готувати великі шматки м’яса, цілих курчат, які готуються за температури не менше 130 C.
Також газові моделі дають змогу використовувати функцію копчення м’яса. Для цього достатньо змочити дерев’яну стружку, загорнути її в алюмінієву фольгу та зробити невеликі отвори вилкою. Потім покладіть ці пакети поруч із м’ясом на решітці. При непрямому приготуванні деревна стружка передає свій запах і смак їжі, яка буде смажитися на решітці. Тому необов’язково мати вугільний барбекю, щоб отримувати ароматні страви як на дровах.
Купити газовий гриль для дому та саду рекомендуємо в перевірених магазинах. Адже тільки тут представлений найбільший асортимент всіх моделей барбекю, які завершать ваше кухонне обладнання та урізноманітнять ваш звичний раціон. Також ви можете одразу придбати всі необхідні аксесуари до нього.
Як розрахувати робочу поверхню гриля
Робоча поверхня має бути вирішальною опцією при виборі необхідного розміру газового барбекю. Вона повинна вміщати всі бажані продукти, бути достатньої площі, щоб процес не перетворився на щось надскладне та виснажливе. Тому краще, коли робоча зона розрахована на кількість членів сім’ї або кількість гостей, яку ви зазвичай запрошуєте на барбекю.
Основні рекомендації щодо вибору робочої зони гриля:
- на одну особу надається 200 см² площі решітки;
- якщо їжу потрібно зберігати теплою, а м’ясо з гарніром готувати безпосередньо на грилі, це приблизне значення подвоюється;
- зовнішні розміри залежать від бокових місць зберігання, глибини та висоти пристрою;
- моделі з великою кількістю конфорок та додатковим обладнанням, таким як окрема бічна конфорка, також мають більший розмір.
Щоб готувати невтомно, висота робочої зони повинна приблизно відповідати вашому зростанню. Тому розраховуйте, тобі висота пристрою була не менше 80-90 см.
Також придивіться до компактних електрогрилів. Як правило, вони розраховані на 2-4 членів сім’ї, їх зручно брати с собою в подорож, бо для роботи з ними лише потрібна розетка. Тому якщо ви шукаєте, навпаки, невеликий переносний пристрій для сімейних вечерь, то рекомендуємо вибирати моделі в спеціалізованих магазинах з гарантією якості.